Soubor linorytů na téma: ZVÍŘATA V AKCI - Jílková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce je prakticky a teoreticky zaměřená. Teoretická část se zabývá výtvarným zpracováním tématu ?Zvíře? v minulosti, ať už se jedná o pouhou kresbu či grafiku přímo. Dále pojednává o zachycení pohybu živočichů výtvarným způsobem. Zmíněni jsou i autoři výtvarných děl spojených s tématem diplomové práce a jejich inspirační přínos pro mou tvorbu. Diplomová práce obsahuje také pojednání o daném tématu a technice v rámci pedagogické praxe. Praktická část je tvořena souborem čtrnácti grafických listů formátu A3 a A4, které jsou zpracovány černobíle i různobarevně technikou tisku z výšky, konkrétně linorytu, doplněného kolorováním akvarelovými barvami.
Linoryt collection on the topic: Animals in Action
Keywords: linoryt; zvířata; grafika; akce; linocut; animals; graphics; action