Využití arteterapie a artefiletiky v Útočišti, o. p. s. - Vorlová, Petra (Jihočeská univerzita, 2018)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na možnosti využití arteterapie a artefiletiky v práci s uživateli služeb Útočiště o.p.s. Důraz je kladen zvláště na oblast sociální prevence, která je hlavní oblastí poskytovaných služeb. Teoretická část vymezuje základní pojmy arteterapie a artefiletika, jejich formy, metody a přístupy. Praktická část se zabývá možností konkrétního využití výtvarných technik v práci s uživateli služeb Útočiště o.p.s. Popisuje využití arteterapeutických technik v zařízení a je zhodnocením jejich využití.
Art Therapy and Artefiletic application in Útočiště, GSO
Keywords: arteterapie; artefiletika; sociální znevýhodnění; sociální prevence; artetherapy; artefiletics; social disadvantage; social prevention