Analýza nákladů na přihlášení patentové ochrany ve vybraných státech - Korol, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce je zaměření se na problematiku ochrany duševního vlastnictví, konkrétně na patent, který je velice aktuálním tématem a jehož právní úpravu nalezneme v zákoně č. 527/1990 Sb. Zákon o vynálezech, průmyslových vzorech a zlepšovacích návrzích. Autor této práce se bude zabývat zákonnými požadavky patentové ochrany, formou žádosti o patent, řízením o udělení patentu, způsoby financování. Z ekonomického hlediska bude provedena analýza nákladů vynaložených na přihlášení evropského patentu ve vybraných státech. V rámci vzájemné komparace autor přihlédne ke kupní síle obyvatel a ekonomické výkonnosti konkrétních států.
Analysis of the Costs Spent for Patent Protection in Selected Countries
Keywords: Klíčová slova: patent; patentová přihláška; náklady na patentovou přihlášku; evropský patent; Keywords: patent application; applicant; patent aplication costs; European patent; international application under Patent Cooperation Treaty (PCT)