Alternativní přístup vzdělávání a pedagogika Montessori - Gondeková, Renata (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá alternativním školstvím, především pedagogikou Montessori, jejími výchovnými a vzdělávacími principy a charakteristikou předškolního vzdělávání. V hlavní části je porovnána mateřská školka Montessori s běžnou mateřskou školkou.
Alternative access education and Montessori pedagogy
Keywords: Alternativní školství; Maria Montessori; montessori systém; montessori didaktický materiál; senzitivní fáze; polarizace pozornosti; elipsa; předškolní věk; mateřská škola.; Alternativa pedagogy; Maria Montessori; montessori system; montessori didactic material; sensitive period; polarization attention; oval; preschool age; kindergarten.