Přenos energie z antény LH1 do reakčního centra u fotosyntetických bakterií - Světlík, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavním cílem této práce je studium dynamiky přenosu energie z LH1 komplexu do reakčního centra fotosyntetických bakterií. Součástí toho je porovnání vzorků s dimerními a monomerními komplexy.
Energy transfer from antenna LH1 to reaction centre in photosyntheticbacteria
Keywords: komplex RC-LH1; protein PufX; přenos energie; optická spektroskopie; karotenoidy; bakteriochlorofyly; fotosyntéza; fotosyntetické bakterie; Rhodobacter sphaeroides; trapping time; RC-LH1 complex; PufX protein; energy transfer; optical spectroscopy; carotenoids; bacteriochlorophylls; photosynthesis; photosynthetic bacteria; trapping time