Kůň a jeho chov ve vztahu k přírodovědnému učivu na 1. stupni ZŠ - Kráslová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2008)
Anotace: V této diplomové práci je zpracován obecný teoretický přehled k tématu Kůň a jeho chov, rozbor RVP a učebnic pro prvouku a přírodovědu, návrhy a náměty pro prvouku a přírodovědu s využitím mezipředmětových vztahů a zhodnocení a realizace některých námětů v praxi.
Horse and his breeding in relation to nature study in primary school.
Keywords: kůň a jeho chov; RVP; učebnice pro prvouku a přírodovědu; horse and his breeding; analisis RVP; textbooks for nature study and science