Fyzikální aspekty ochlazování povrchu (kůže) zvířat a možnosti využití počítačových simulací k jejich kvantitativní analýze - Holý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření základní verze počítačového modelu, který umožní realizovat počítačové simulace ochlazování pevného tělesa proudící tekutinou, v našem případě konkrétně vzduchem. Počítačový model bude následně dále rozpracován v rámci diplomové práce s cílem simulovat ochlazování kůže živých zvířat. Bakalářská práce dále seznamuje čtenáře se základy práce v programu COMSOL Multiphysics, zejména pak s jednotlivými kroky při přípravě počítačového modelu. V práci jsou též rozebrány fyzikální aspekty a jevy na základní úrovni, které se při simulaci uplatňují.
Physical aspects of cooling the surface (skin) of animals and the possibility of using computer simulations for their quantitative analysis
Keywords: Počítačová simulace; laminární proudění; přenos tepla; COMSOL Multiphysics; Computer simulation; laminar flow; heat transfer; COMSOL Multiphysics