Krize mužství v perspektivě současné sociologické literatury - Raušerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce "Krize mužství v perspektivě současné sociologické literatury" se nejprve zabývá vývojem krize mužství a dále se zaměřuje na oblast konstruování mužské identity s důrazem na identifikační teorie. Práce také mapuje téma sociálních rolí a genderových stereotypů. Taktéž je představen pojem chybějícího otce a dále popis jednotlivých typů nevyzrálých mužů. Další část si blíže všímá otázky nového otcovství. V neposlední řadě se zabývá popisem nového muže a v závěru práce si všímá i tématu mužských skupin. Bakalářská práce tedy uvádí základní linie krize mužství.
The crisis of manhood from perspective of contemporary sociological literature
Keywords: identita; genderové stereotypy; sociální role; nové otcovství; nový muž; identity; gender stereotypes; social statuses; new paternity; new man