Hodnotová orientace českých a německých adolescentů - Tůmová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce zkoumá hodnoty a hodnotovou orientaci českých a německých studentů středních odborných škol a učilišť. Cílem práce je zachytit rozdíly mezi vnímáním hodnot mezi adolescenty v České republice a Německu (Bavorsku). Byla použita metoda zadání dotazníku v kombinaci s metodou eseje. Stěžejním prostředkem šetření byl Test hodnotové orientace a LOGO test Elisabeth Lukasové.
The Value Orientation of Czech and German Adolescents
Keywords: adolescence; hodnotový systém; hodnotová orientace; hodnoty; LOGO test; studenti; adolescence; value system; value orientations; values; LOGO test; students