Sbírka řešených příkladů z finanční matematiky pro 2. stupeň ZŠ- peníze, hospodaření domácnosti - Křížová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je seznámit žáky základní školy se základními principy finanční gramotnosti, neboť její znalost je nezbytná pro správné rozhodování ve světě financí. Bakalářská práce je koncipována jako sbírka řešených úloh, která má sloužit žákům druhého stupně základní školy. Tato závěrečná práce se zabývá problematikou a řešenými příklady z praxe. Témata, na která je práce zaměřená, jsou reklamace, reklama, rodinný rozpočet, inflace, měnový kurz, cena výrobku/služby (DPH) a hotovostní a bezhotovostní forma peněz.
A digest of solved problemsoffinancial mathematicsfor lower secondary school-money, household budget
Keywords: Reklamace; reklama; rodinný rozpočet; inflace; měnový kurz; cena výrobku/služby (DPH) a hotovostní a bezhotovostní forma peněz; Warranty claim; false advertising; family finances; inflation; currency exchange rate; price of product/service (VAT) and cash and cashless form of currency