Koláž jako prostředek k uchopení výchovných postojů učitelek MŠ - Hobzová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá výchovnými postoji učitelek mateřských škol. Pro zachycení výchovných postojů byla zvolena technika koláže. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaké mají výchovné postoje učitelky mateřských škol prostřednictvím koláže a následného rozhovoru o vytvořené koláži. Teoretická část se zabývá osobností učitelky, výchovnými styly a postoji a také koláží jako arteterapeutické techniky. Praktická část je zaměřena na použité metody při výzkumné studii, a to na kvalitativní výzkum, metodu rozhovoru nad koláží. Dále jsou v praktické části popsána zadání, arteterapeutická práce s osmi respondentkami, jejich kolážemi a následně také obsahy, které lze v kolážích nalézt vzhledem k tématu a cíli této bakalářské práce.
Collage as a means of grasping the educational attitudes of teachers in nursery schools
Keywords: výchovný postoj; učitelka MŠ; koláž; educational approach; teacher at nursery school; collage