Hiporehabilitace jako nástroj integrace - Doležalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2008)
Jednou ze složek uceleného systému rehabilitace je i léčba pomocí koně neboli hiporehabilitace. Díky svému komplexnímu účinku je jedinečnou a nenahraditelnou terapeutickou metodou. Cílem této práce bylo ukázat, jak hiporehabilitace napomáhá integraci osob s handicapem do společnosti a jak přispívá ke zlepšování sociálních kontaktů uživatelů hiporehabilitace.
Hiporehabilitation as a tool of integration
Keywords: Animoterapie; Hiporehabilitace; Ucelená rehabilitace; Socializace; Integrace; Sociální interakce; Sociální komunikace; Animotherapy; Hiporehabilitation; Whole system of rehabilitation; Socialization; Integration; Social interaction; Social comunication