Lidská práva a jejich zdroje - Silovská, Marcela (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá aktuálním tématem lidská práva. Práce nabízí základní přehled vývoje lidských práv. Hledá provázanost historického vývoje lidských práv a současného chápání tohoto pojmu. Snaží se o analýzu zdrojů lidských práv a zaměřuje se na dokumenty o lidských právech a věnuje se ochraně lidských práv na mezinárodní úrovni. Ve čtvrté kapitole se mimo jiné věnuje ochraně lidských práv na vnitrostátní úrovni. Na závěr se zabývá činnostmi nevládních organizací působících v České republice v oblasti lidských práv.
The Human Rights and their Recources
Keywords: lidská práva; vývoj lidských práv; dokumenty o lidských právech; ochrana lidských práv; nevládní organizace v České republice; human rights; development of human rights; document on human rights; protection of human rights; non-governmental organizations in the Czech Republic