Metody a cíle výuky tvarosloví na 1. stupni základní školy - Landgráfová, Iva (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou morfologie, tedy slovních druhů a tvarosloví na 1. stupni základních škol. První část se věnuje teoretickému zpracování daného tématu. Druhá část se zabývá metodikou výuky slovních druhů a tvarosloví na prvním stupni základních škol. Třetí část je věnována rozboru souborů učebnic českého jazyka pro 2. - 5. ročník od tří nakladatelství (Alter, Nová škola, SPN, a. s.), zejména se zřetelem k morfologické problematice. Čtvrtá část je zaměřena na výzkum znalostí slovních druhů a mluvnických významů ve 3. a 4. ročnících se zaměřením na podstatná jména a slovesa.
Methods and aims of Teaching Morphology in Primary Schools