Náboženský život mladých katolíků - Lichtenbergová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá prožíváním základních oblastí víry mladými katolíky z Plzeňského kraje. Teoretická část obsahuje vymezení čtyř základních oblastí: eucharistie, evangelizace, služba druhým a společenství. Dále definuje pojem mládež a objasnění důležitosti náboženství pro mladého člověka. Praktická část obsahuje výzkum týkající se vztahu k výše zmíněným oblastem. Zde se nachází seznámení s výzkumnou metodou zvolenou pro tuto práci s popisem jednotlivých fází. Dále obsahuje případovou analýzu se základní charakteristikou jednotlivých respondentů. Seznamuje s přehledem kategorií. Poslední částí je srovnávací analýza.
The Religious Life of the Catholic Youth
Keywords: katolická mládež; eucharistie; evangelizace; služba druhým; společenství; the Catholic youth; the Eucharist; evangelism; helping others; community