Destinace Vimpersko na trhu cestovního ruchu - Novotná, Nikola (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce bylo zhodnocení primární a sekundární nabídky destinace Vimpersko na základě situační analýzy, identifikace konkurenčních destinací, zjištění vnímání destinace a následné určení pozice destinace na trhu cestovního ruchu.Na základě analýze silných a slabých stránek byla identifikována konkurenční výhoda a dále byl navrhnut způsob jejího prosazování.
Destination of the Vimperk Region on the Tourism Market
Keywords: Cestovní ruch; trh cestovního ruchu; destinace cestovního ruchu; primární nabídka destinace; sekundární nabídka destinace; analýza; výzkum; Tourism; Tourism market; Tourism destination; Primary destination offer; Secondary destination offer; Analysis; Research