Časopis Kultura doby - Dvořáková, Iva (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce představuje časopis Kultura doby: Nezávislý měsíčník pro kulturu, který vycházel v letech 1936 až 1939. Je to první deskriptivní analýza, která přináší obecné zhodnocení tohoto periodika. Zabývá se podrobněji zejména vlastní historií Kultury doby, osobnostmi kolem ní, politickými vlivy a literárními postoji. Velká část práce je věnována i literárnímu kritikovi Fedoru Soldanovi, který byl tvůrcem, šéfredaktorem a od druhého ročníku i vydavatelem Kultury doby.
The Journal "Kultura doby"
Keywords: Kultura doby; Fedor Soldan; kritický realismus; meziválečné periodikum; Kultura doby; Fedor Soldan; critical realism; a journal of the interwar period