Socializační aspekty metody Doprovázené pouti - Kmochová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce je vytvoření autorského projektu společné volnočasové aktivity pro osoby zdravé a osoby handicapované s využitím metody Doprovázené pouti. Evaluace celého projektu je sledována z pohledu socializace. Bakalářská práce mapuje, jak tato metoda působí na obě skupiny zúčastněných (zdravé i handicapované). Hledá odpovědi na otázky, jak změní společně prožitý čas pohled na druhé lidi i na sebe samé nebo zda je metoda vhodný způsob přirozené inkluze naší společnosti. Teoretická část vymezí pojmy jako socializace, označení handicap a jeho druhy, metoda doprovázená pouť. Praktická část obsahuje přípravu, realizaci projektu a jeho evaluaci. Shrnutí analýzy projektu přináší ucelený pohled na sociální potřeby a možnosti jejich naplnění prostřednictvím zkušenosti účastníků pouti.
Socialization aspects of the method Accompanied pilgrimage
Keywords: Socializace; handicap; sociální a duchovní potřeby obyvatel; doprovázená pouť.; Socialization; handicap; social and spiritual needs; accompanied pilgrimage