Srovnání různých forem financování podniků - Šedivý, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena porovnání různých forem financování podnikových činností a výběr vhodné formy pro konkrétní situaci.V teoretické části jsou popsány metody financování jako je úvěr, leasing, dluhopisy, faktoring, forfaiting, rizikový kapitál, projektové financování, partnerství pro výzkum a vývoj s ručením omezeným. V praktické části je řešen problém financování konkrétní společnosti.
Comparison of different forms of corporate financing
Keywords: Financování; cizí zdroje; úvěry; leasing; dluhopisy; faktoring; forfaiting; rizikový kapitál; projektové financování; partnerství pro výzkum a vývoj s ručením omezeným.; Financing; foreign sources; loans; leasing; bonds; factoring; forfaiting; venture capital; project financing; partnerships for research and development limited.