Místo a úloha Vojenské policie v rámci integrovaného záchranného systému - Píza, Rostislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Cíl práce byl splněn, byla provedena analýza Vojenské policie ozbrojených sil České a Slovenské republiky. Zkoumány byly celkem dvě hypotézy. Bylo zjištěno, že hypotéza č. 1 nebyla potvrzena. Výsledkem práce je doporučení s konkrétními návrhy lepšího využití současných možností Vojenské policie ozbrojených sil Ceské republiky pro použití v integrovaném záchranném systému. Hypotéza č. 2 byla potvrzena. Bylo zjištěno, že obě Vojenské policie hrají obdobnou roli při zapojení do IZS.
The place and the role of the Military Police in the Integrated Rescue System frame
Keywords: Vojenská policie; ozbrojené síly; integrovaný záchranný systém; mimořádná událost; krizová situace; bezpečnost; Military Police; Armed Forces; Integrated rescue System; extraordinary event; critical situation; safety