Osobnost význačného českobudějovického atletického trenéra a funkcionáře Karla Nedobitého - Kocina, Martin (Jihočeská univerzita, 2022)
Úkolem této diplomové práce je získání dostatečného počtu dat, obrázků a literatury k sepsání diplomové práce zabývající se životem a přínosem osobnosti Karla Nedobitého, aby bylo možné dát dohromady jeho zájmy a vliv na vývoj atletiky a sportu v Českých Budějovicích. Práce je především rozdělena na část věnující se závodní kariéře Karla Nedobitého a poté na část funkcionářskou. Na konci se autor věnuje literatuře a ocenění získané za celý život. Většina práce je napsána z informací získaných v archivu Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích. Autor detailně vystihuje život Karla Nedobitého téměř každý rok během jeho působení v atletice.
Personality of prominent Czech athletic coach and official Karel Nedobitý
Keywords: atletika; sport; vítěz; funkcionář; člen; zakladatel; reprezentant; nadšenec; autor.; athletics; sport; champion; funkcionary; member; founder; representative; enthusiast; author.