Podniková výkonnost s ohledem na přístup k financování - Študlar, Jakub (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce je zaměřena na kapitálové zdroje podniků ve vybraném odvětví a měření jejich výkonnosti. Za hlavní cíl práce je považováno posouzení vztahu mezi přístupem k financování a ekonomickou výkonností podniků ve zvoleném odvětví. Veškeré údaje potřebné pro analýzu jsou čerpány z databáze Albertina, která obsahuje účetní výkazy podniků z předchozích let. Na základě údajů získaných z databáze jsou podniky rozděleny do kvadrantů dle jejich kapitálové struktury. Následně je určena výkonnost firem pomocí vybraných bonitních a bankrotních ukazatelů. Z výsledků analýzy je možné porovnat kapitálové struktury podniků s jejich výkonností a na základě toho utvořit patřičné závěry.
Corporate performance with respect to access to finance
Keywords: Podniková výkonnost; kapitálové zdroje; bonitní a bankrotní indexy; Economic performance; capital structure; finance; bankruptcy and creditworthiness indices