Ekonomické aspekty energetické bezpečnosti České republiky s důrazem na ropu a zemní plyn - Větrovský, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo zaměřit se na základě dostupných zdrojů na problematiku energetické bezpečnosti České republiky. Pozornost byla věnována dvěma vybraným energiím a to ropě a zemnímu plynu. V literární části byl řešen samotný pojem energetická bezpečnost a jeho význam pro současnost. V praktické části byly analyzovány dokumenty vytvořené státními orgány a Českým statistickým úřadem.
Economic aspects of energy security of the Czech Republic with an emphasis on oil and natural gas
Keywords: energetická bezpečnost; ropa; zemní plyn; produktovody; energy security; oil; natural gas; pipelines