Význam kamenolomů pro ochranu a ekologii středoevropských stepníků (Eresus spp.) - Blažková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Byla zkoumána přítomnost hnízd pavouků stepníků (Eresus spp.) uvnitř vybraných lomů a přilehlých stepních lokalit v Českém krasu. Lokality byly popsány pomocí definovaných habitatových proměnných
Significance of quarries for the conservation purposes of Central European spider Eresus spp.
Keywords: Český; kras; kamenolom; step; suchomilný; (polo)přirozený; trávník; post-industriální; pavouk; stepník; nora; habitat; preference; nárok; Bohemian; karst; quarry; xerophilous; grassland; velvet; spider; burrow; post-industrial; habitat