Sbírka příkladů na téma kuželosečky - Hronová, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá především příklady na téma kuželosečky. Je rozdělena do dvou částí. První část obsahuje kapitoly s příklady k tématům probíraným v předmětu Geometrie I. Ve druhé části jsou zmíněny afinní vlastnosti kuželoseček, které lze využít v konstrukčních úlohách, Pascalova a Brianchonova věta a jejich použití. Cílem diplomové práce je přiblížit zájemcům problematiku kuželoseček na typických příkladech a seznámit je se zajímavými vlastnostmi, na které nezbývá v kurzu Geometrie I prostor.
Collection of examples on the topic of conics
Keywords: kuželosečky; sbírka příkladů; Brianchonova věta; Pascalova věta; conics; collection of examples; Brianchon's theorem; Pascal's theorem