Otokar Fischer a jeho vztah k modernímu umění - Kerhartová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na život a dílo Otokara Fischera. Předmětem zkoumání jsou jak básnická, tak literárně kritická díla a jejich postavení v rámci dobové kultury. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol: první podává obraz doby počátku dvacátého století, druhá detailně seznamuje s autorovým životem. Další dvě se věnují tvorbě, a to jak kritice a jeho názorům na ni, tak poezii, která mimo jiné souvisí s Fischerovou účastí na Almanachu na rok 1914, jemuž je věnována pozornost v poslední kapitole.
Otokar Fischer, his Relation to Modern Art
Keywords: Fischer; Otokar; předválečná moderna; Almanach na rok 1914; kritika.; Fischer; Otokar; pre-war modernism; 1914 Almanac; criticisms.