Výkonnost a hodnotové řízení firmy - Kysela, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo vysvětlit podstatu hodnotového řízení a důvody, proč finanční manažeři stále více preferují tento koncept řízení výkonnosti firem. Uvést některé méně používané ukazatele vyšší finanční analýzy, které respektují principy hodnotového řízení a implementují do tohoto tradičního nástroje nové dynamické prvky. Na vybrané akciové společnosti aplikovat některé z měřítek výkonnosti.
Enterprise Efficiency and Value-based Management
Keywords: hodnotové řízení; efektivnost; výkonnost podniku; finanční ukazatele; value-based managenent; efficiency; enterprise performance; indicators