Migrace obyvatel města České Budějovice a jeho zázemí - Semrádová, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá sledováním migračních pohybů obyvatelstva města České Budějovice a jeho zázemí v letech 1992 až 2012. První část práce je zaměřena teoreticky, soustřeďuje se tedy zejména na vysvětlení základních pojmů týkajících se migrace. Následující kapitola charakterizuje polohu a strukturu města a jeho zázemí a zároveň i jejich socioekonomické a demografické vlastnosti. Součástí kapitoly je i aktualizace počtu obcí v migračním regionu a jeho hranic dle aktuálních dat o migraci. Hlavní pozornost je v předkládané práci věnována zejména vývoji migračních proudů mezi městem a jeho zázemím, a to nejen z hlediska samotné migrace, ale i z pohledu urbanizačních procesů.
Migration of the population of České Budějovice City and its hinterland
Keywords: migrační region Českých Budějovic; jádro; zázemí; migrační obrat; migrační saldo; suburbanizace; kontraurbanizace; migration region of České Budějovice City; core; hinterland; migration turnover; migration balance; suburbanization; counterurbanization