Flóra a vegetace zvláště chráněných území v západočeské části jihozápadních Brd - Reiserová, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
V západočeské části jihozápadních Brd se nachází pět zvláště chráněných území. Jedná se o dvě přírodní památky a tři přírodní rezervace - PP Hořehledy, PP Míšovské buky, PR Chynínské buky, PR Fajmanovy skály a Klenky a PR Kokšín. Inventarizační průzkumy se v těchto rezervacích prováděly naposledy v roce 1981 a 1982 (J. Nesvadbová), pouze v PP Hořehledy se prováděl inventarizační průzkum v roce 1990, tedy dva roky před vyhlášením chráněného území a další v roce 2005, z důvodu navrženého přehlášení hranice území. Dále se průzkumy vegetace těchto pěti maloplošných zvláště chráněných území zabýval L. Šmahel ve své bakalářské práci v letech 1998 - 2000. Tato bakalářská práce obsahuje kompletní soupis druhů vyšších rostlin v jednotlivých ZCHÚ a jeho porovnání s dřívějšími, výše uvedenými průzkumy.
Flora and vegetation of special protected areas at west Bohemian part of southwestern "Brdy" mountains
Keywords: Brdy; Přírodní rezervace; Přírodní památka; inventarizační průzkum; biotop; bučina; smrčina; Brdy; nature reserve; nature monument; inventory survey; biotope; beechwood; pine grove