Rozvoj venkova a možnosti jeho financování z rozpočtu EU - Boháčová, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem bakalářské práce "Rozvoj venkova a možnosti jeho financování z rozpočtu EU" je zhodnocení programovacího období 2007 2013 z pohledu rozvoje venkovských obcí v Jihočeském kraji. První část je zaměřena na charakteristiku venkova, venkovských obcí a možnosti jejich rozdělení. Vzhledem k zaměření práce je zde objasněna úloha regionální politiky EU. Jsou zde také podrobně rozebrány cíle programového období 2007 2013. V praktické části je provedena kvantitativní analýza zaměřená na čerpání finančních prostředků z EU obcím. Její výsledky jsou porovnány s analýzou kvalitativní, která byla provedena pomocí dotazníkového šetření mezi starosty venkovských obcí různé velikosti. Výsledky dotazníkového šetření byly použity ke konstrukci srovnávacích grafů.
The rural development and its funding from the EU budget
Keywords: regionální rozvoj; EU; venkov; regionální politika; programovací období; rural development; EU; municipalities; region; policy; programming period