Postavení privátní značky obchodního řetězce - Pincová, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou privátních značek a jejich postavení ve vybraném obchodním řetězci. Hlavním cílem je zhodnotit postavení těchto značek na základě zjištění spotřebitelského vnímání pozice značky ve vybraném maloobchodním řetězci na českém trhu. Dílčím cílem je navrhnout doporučení a možná řešení rozvoje privátních značek. Teoretická část se skládá z literatury, která popisuje problematiku značek a privátních značek. Tato část zahrnuje i chování spotřebitelů a marketingový výzkum. Praktická část je zaměřena na realizaci marketingového výzkumu, konkrétně kvantitativního výzkumu. Použitá metoda dotazníkového šetření je "tváří v tvář". Shromážděná data se použila k určení spotřebitelského vnímání privátních značek a k navržení doporučení pro rozvoj těchto značek.
Market Position of a Private Label
Keywords: privátní značka; značka; obchodní řetězec; spotřebitel; zákazník; marketingový výzkum; dotazníkové šetření; rozvoj privátních značek; private label; brand; retail chain; consumer; marketing research; questionnaire survey; private labels development