Hotel jako součást infrastruktury destinace cestovního ruchu (hotel Savoy) - Čiháková, Bohumila (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo zjistit, jak se hotel Savoy začleňuje do turistické infrastruktury destinace Českobudějovicko, a to prostřednictvím analýzy vnějšího a vnitřního prostředí. Cílem dále bylo navrhnout opatření, která by zlepšila pozici ubytovacího zařízení na trhu cestovního ruchu. Nejprve byla uvedena charakteristika hotelu Savoy i s jeho nabídkou služeb. Dále byla pozornost věnována analýze vnějšího a vnitřního prostředí, kde byly zkoumány faktory ovlivňující chod hotelu. Silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení byly identifikovány prostřednictvím SWOT analýzy. Dále bylo vyhodnoceno začlenění hotelu do kooperačních struktur v destinaci. Na základě terénního šetření byla navržena taková opatření, která by pomohla hotelu zlepšit svou pozici na trhu cestovního ruchu.
Hotel as a Part of an Infrastructure of a Tourist Destination (hotel Savoy)
Keywords: cestovní ruch; služby cestovního ruchu; marketing a management destinace cestovního ruchu; turistická infrastruktura; hotel Savoy; tourism; tourism services; marketing and management of tourist destination; tourist infrastructure; hotel Savoy