Návrh a řešení serverovny pro 200 uživatelů - Melena, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá problematikou serveroven, principem jejich činnosti a popisem funkcí jednotlivých zařízení a jejich návrhem. Práce je rozdělena na dvě části, kdy první část se věnuje obecné problematice návrhu serveroven, kdy je popsán návrh umístění a lokality serverovny, její zabezpečení, dále je popsán postup návrhu napájení a chlazení a nakonec se práce věnuje návrhu síťové infrastruktury, kde jsou popsány možnosti volby pasivních síťo-vých prvků, aktivních síťových prvků a nejčastěji používaných serverů. Druhá část se zabývá popisem serverovny realizované ve středně velkém výrobním podniku, kdy je na konkrétním příkladu objasněn základní princip fungování celého systému a jednotlivých zařízení.
Proposal and implementation of a server for 200 users
Keywords: řešení serverovny; Návrh serverovny; návrh datového centra; implementation of a server; Proposal of a server; implementation of a data center; site design