Aplikace procesního přístupu v systému managementu kvality - Rohlíčková, Radka (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je analýza procesní mapy ve vybrané společnosti a přezkoumání úrovně řízení jednotlivých procesů s vazbou na jejich efektivnost, výkonnost a účinnost při dosahování cílů organizace. Teoretická část objasňuje podstatu, význam a principy managementu kvality. Praktická část je zaměřena na zmapování systému managementu kvality ve vybrané společnosti, zejména v oblasti procesního řízení. První část je orientována na implementaci systému managementu kvality s vazbou na odpovědnost managementu, komunikaci a podporu procesního řízení. Druhá část analyzuje současný systém ve společnosti se zaměřením na přezkoumání úrovně řízení jednotlivých procesů. Ve třetí části je zachycen proces postupného zlepšování v systému řízení kvality včetně vyhodnocení přínosu pro společnost. Závěrečná kapitola shrnuje výsledné návrhy a doporučení společnosti.
Process approach applied in quality management system
Keywords: procesní přístup; procesní mapa; řízení procesů; výkonnost; hodnocení procesů; proces approach; proces map; proces management; performance; evaluating of processes