Výtvarné činnosti v mateřské škole ve třídě věkově heterogenní - Klabochová, Simona (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se věnuje výtvarným činnostem v mateřské škole ve třídě věkově heterogenní. Jejím cílem je vytvoření zásobníku výtvarných činností napříč školním rokem. Činnosti jsou navrženy tak, aby byly snadno realizovatelné ve věkově heterogenních třídách mateřských škol. Každý výtvarný nápad obsahuje verzi pro starší a verzi pro mladší děti. Obsah teoretické části se zaměřuje na předškolní období, dětský výtvarný projev, výtvarné techniky, materiály, instrumenty a věkově heterogenní třídy mateřských škol. Praktická část prezentuje zásobník výtvarných činností, z nichž některé byly realizovány v mateřské škole a prostřednictvím metody zúčastněného pozorování evaluovány.
Art activities in kindergarten in a heterogeneous classroom
Keywords: předškolní období; dětský výtvarný projev; výtvarné činnosti; věkově heterogenní třída mateřské školy; preschool period; children s artistic expression; art activities; age- hererogenous kindergarten class