Moderní organizační architektura a její vliv na podnikové procesy - Lacinová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce na téma ‚qModerní organizační architektura a její vliv na podnikový proces'' je analýza současné organizační struktury společnosti Jungheinrich, s.r.o. působící na českém podnikatelském trhu a návrh nové optimální organizační architektury. V první části diplomové práce jsou teoretické informace o moderních organizačních strukturách. Zdrojem informací jsou převážně odborné knihy,ale i časopisy a internetové stránky, které jsou uvedeny v přehledu použité literatury. Analytická část je zaměřena na podrobný popis a analýzu společnosti Jungheinrich a její organizační struktury. Mezi důležité části této kapitoly patří schéma aktuální organizační architektury, STEP a SWOT analýza podniku, které nám umožní vytvoření celkové představy o společnosti. Důkladné seznámení s firmou je nezbytné pro syntetickou část diplomové práce, která je zaměřena na aplikaci optimální organizační architektury a definování jejího vlivu na podnikový proces. Novým seskupením jednotlivých útvarů a úseků chce autor dosáhnout jednodušší organizace a řízení společnosti pomocí zvýšení produktivity práce a menšímu počtu vedoucích pracovníků. Hlavním přínosem pro společnost Jungheinrich, s.r.o. je snížení mzdových nákladů.
Modern organizational architecture and its impact on business processes
Keywords: organizace; organizační architektura; organizační struktura; řízení; podnikový proces; organization; organizational architecture; organizational structure; management; business processes