Vliv teambuildingu na sociální klima v organizaci - Nováková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá vlivem teambuildingu na sociální klima v organizaci. Teoretická část charakterizuje klima na pracovišti, firemní kulturu, tým a týmovou spolupráci. Dále objasňuje pojem teambuilding včetně jeho zásad a forem. Praktickou část tvoří prezentace výsledků výzkumného šetření zaměřeného na efekty teambuildingového kurzu realizovaného pro zaměstnance Essoxu s.r.o. Na základě teoretické analýzy je v diplomové práci konstatováno, že teambuilding má vliv na sociální klima v organizaci, a že je jedním z prostředků, jak sociální klima zlepšit. Výzkum odhalil, že realizovaný teambuilding ve společnosti Essox s.r.o. měl pozitivní vliv na sociální klima v oblasti interpersonálních vztahů, ale neměl dopad na budování týmů a týmové spolupráce.
The Impact of Teambuilding on the Social Climate in Organization
Keywords: sociální klima; firemní kultura; skupina; tým; skupinová dynamika; týmová spolupráce; teambuilding; social climate; corporate culture; group; team; group dynamics; teamwork; teambuilding