Postoje a hodnoty dospívajících - Matějková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá hodnotami současných dospívajících a jejich postoji ke vzdělání, partnerskému životu, způsobům trávení volného času, představami o jejich budoucnosti a nejbližšími plány. Teoretická část charakterizuje období dospívání a výše uvedené pojmy. Praktická část zahrnuje 4 předpoklady, které se vztahují k postojům a hodnotám dospívajících a vlivům na ně z hlediska vzdělání rodičů.
Attitudes and value system of adolescents
Keywords: rodina; postoje; hodnoty; dospívající; puberta; adolescence; volný čas; rizikové chování; family; attitude; systém of values; adolescent; puberty; adolescence; leisure time; risk behaviour