Meditace a její vliv na kvalitu života - Krejzová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá vlivem pravidelného praktikování meditace na kvalitu života. V teoretické části je představen historický vývoj meditace, meditace z pohledu vědy a nejdůležitější filosofické a náboženské směry ve kterých se fenomén meditace objevuje. Dále se teoretická část zabývá pojmem "kvalita života" z různých úhlů pohledu a hledá vzájemný vztah mezi meditací a kvalitou života. Praktická část obsahuje kvalitativně laděný výzkum zaměřený na pravidelné praktikování meditace a její vliv na kvalitu života respondentů.
Meditation and its impact on quality of life
Keywords: meditace; meditační techniky; kvalita života; vztah mezi meditací a kvalitou života; meditation; meditation techniques; quality of life; correlation between meditation and quality of life