Marriage and Class in Jane Austen's Novels - Grant, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou v románech Jane Austen, postavením žen ve společnosti a konvencemi a jejich vlivem na význam lásky a manželství. Cílem této práce je poukázat na to, jaký vliv měla společenská hierarchie na společnost a jak tehdejší konvence ovlivňovaly chování lidí ve společnosti. Tato bakalářská práce bude rozdělena do čtyř částí, kdy první část bude věnována úvodu do celkového kontextu, který nás seznámí s georgiánskou společností, životem Jane Austen and jaký vliv to vše mělo na její práci. Druhá část se bude zabývat morálkou a chováním v rámci společenských tříd a konvencí a třetí a čtvrtá část se zaměří na konkrétní problematiku lásky a manželství a jejich ekonomické benefity.
Marriage and Class in Jane Austen's Novels
Keywords: Jane Austen; Georgiánské období; společenská třída; konvence; námluvy; manželství; literární kontext; Jane Austen; Regency era; social class; conventions; courtship; marriage; literary context