Výskyt parazitů střev u selat ve stelivovém ustájení. - Němcová, Klára (Jihočeská univerzita, 2007)
Směsné vzorky trusů jsme odebírali na dvou farmách (A a B) z podlahy kotců a parazitologicky vyšetřili. Vyšetření jsme rozdělili na pět období: zima 2005 (A), jaro 2005 (A), podzim 2005 (B), zima 2006 (B) a jaro 2006 (B). Celkem jsme odebrali 249 vzorků, z toho 91 bylo z farmy A a 158 z farmy B. V podniku A jsme vyšetřili 32 vzorků od odstavených selat a v podniku B 20 vzorků. Selata byla chována na stelivovém ustájení na obou farmách.
Prevalence of intestinal parasites by piglets in litter stabling.
Keywords: Isospora suis; Cryptosporidium spp.; střevní parazité; Isospora suis; Cryptosporidium spp.; intestinal parasites