Problematika dopravy v Českých Budějovicích se zaměřením na financování městské hromadné dopravy - Koudelková, Eva (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se zabývá tématem financování městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích. Hlavním cílem je zhodnocení efektivnosti financování městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích. Ke zhodnocení efektivnosti je Dopravní podnik města České Budějovice porovnán s dalšími třemi českými dopravními podniky. Efektivnost je spočítána pomocí Malmquistova indexu orientovaného na vstupy, který vytvořil švédský ekonom Sten Malmquist. Hlavními zdroji informací jsou veřejně dostupné zdroje. Jedná se o odbornou literaturu a výroční zprávy dopravních podniků z roku 2015 až 2019. Práce může sloužit zástupci měst, kteří by chtěli zlepšit podmínky v městské hromadné dopravě.
Transport in České Budějovice with a Focus on Financing Urban Mass Transportation
Keywords: efektivita; státní rozpočet; výroční zpráva; financování městské hromadné dopravy; Malmquistův index; effectiveness; public budget; annual report; financing of urban mass transportation; Malmquist index