VÝŽIVA SPORTOVNÍCH KONÍ ZAMĚŘENÝCH NA PARKUR - Kolářová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá výživou sportovních koní. Je rozdělena do několika částí. První kapitola je věnována trávicímu traktu koně, konkrétně funkcím jednotlivých orgánů a celkové fyziologii trávicí soustavy, v druhém oddílu je popsán význam a funkce jednotlivých makroživin, minerálních látek a vitaminů. Třetí část navazuje na předchozí a konkrétně rozvádí jednotlivá krmiva, která jsou ve výživě koní podstatná. Poslední kapitola se zabývá výživou sportovního koně hned od narození, jeho potřebnou péčí, technikou krmení, vyváženou skladbou krmiva a tréninkovým plánem.
HORSE NUTRITION FOCUSED ON SHOW JUMPING
Keywords: sportovní koně; krmiva; technika krmení; výživa; parkur; plán; sport horses; feed; feeding technique; equine nutrition; show jumping; plan