Užívání slovesných časů v časových větách uvedených spojkou when - Lošková, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá užíváním slovesných časů ve vedlejších větách časových uvedených spojkou when v současné angličtině. Práce se zaměřuje především na zkoumání rozdílných časových vztahů, jež lze touto podřadicí spojkou vyjádřit, jejich formu a význam. Teoretická část práce je založena na studiu relevantní odborné literatury. Praktická část se opírá o vlastní výzkum provedený na časových souvětích excerpovaných z materiálů psaných rodilými mluvčími ze žánru beletrie, publicistiky a odborné literatury.
The use of verb tenses in temporal clauses introduced by the conjunction when