Ochrana spotřebitele při poskytování služeb elektronických komunikací - Brožovská, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá ochranou spotřebitele v elektronických komunikačních službách. Cílem práce je seznámení se základními právními instituty ochrany práv stanovených českým právním řádem na ochranu spotřebitele jako slabší smluvní strany v rámci smluvních vztahů uzavíraných s poskytovateli elektronických komunikačních služeb, jejichž hlavními představiteli jsou mobilní operátoři. Popisuje také celý proces od jednání před uzavřením smlouvy, jejím ukončení až po případné řešení sporů. Praktická část je zaměřena na ověření znalostí a informovanosti běžných občanů s rozsahem jejich spotřebitelských práv a povinností. A to při uzavírání smluv s poskytovateli služeb elektronických komunikací s využitím dotazníkového šetření a jeho následného vyhodnocení.
Consumer protection in providing electronic communications services
Keywords: ochrana spotřebitele; služby elektronických komunikací; spotřebitel; zákon o ochraně spotřebitele; consumer protection; electronic communication market; consumer; consumer protection law