Vady řeči v souvislosti s mentálním postižením - Šimánková, Věra (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce jsou vady řeči v souvislosti s mentálním postižením. Cílem mé práce je přiblížit nejčastější kombinace postižení a jejich dopad na řeč jedince. Zaměřila jsem se na charakteristiku mentálního postižení a na vady řeči, se kterými se v této souvislosti můžeme setkat, dále na edukaci osob a možnosti využití alternativní a augmentativní komunikace. Teoretická část práce je doplněna o případové studie.
Defects of speech in connection with mental disability