Současný stav mobbingu v armádě České republiky - Konečný, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou výskytu mobbingu, čili psychického teroru na pracovištích v Armádě České republiky. Je popsán jeho vznik, druhy a průběh v jednotlivých fázích. Dále vymezuje typicky ohrožené zaměstnance a charakteristické typy mobberů. Pozornost je věnována také otázce obrany proti tomuto negativnímu jevu. Cílem práce je informovat o tom, že mobbing existuje, ale je možné proti němu bojovat nebo se mu vyhnout.
Current state of mobbing in the Army of the Czech Republic
Keywords: Bossing; konflikt; mobbing; moc; násilí; patologický jev; psychické násilí; psychoteror; šikana.; Bossing; conflict; mobbing; power; violence; pathological phenomenon; psychological violence; psycho-terror; bullying.