Řízení rizik ve výrobě ve vybraných podnicích - Vlčková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá identifikováním rizik ve třech společnostech z různých odvětví národního hospodaření. Hlavní pozornost se věnuje rizikům ze skupiny "A" metody ABC, která tvoří 20% příčin, ale způsobují 80% důsledků. Posuzuje se připravenost manažerů na tyto rizika a jsou doporučena vhodná opatření pro snížení jejich negativního dopadu na podnik.
Risk Management in Manufacturing in Selected Companies
Keywords: Riziko; Rizikový management; metoda ABC; Risk; Risk Management; ABC Method