Využití výtvarných technik v přírodovědné zájmové činnosti - Blažková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá spojením zájmové přírodovědné činnosti a esteticko-výchovné zájmové činnosti, jak využít výtvarné techniky k poznávání přírody. Jaké výhody má tento zájmový útvar, který je nový v nabídce DDM Prachatice, oddělené pracoviště Netolice. Práce popisuje charakteristiku zájmového útvaru po strukturové stránce a cíle zájmového vzdělávání. Jsou zde popsány hodiny, které byly za měsíc říjen, listopad, prosinec, leden s únor považovány za nejpřínosnější a nejzajímavější ze stran dětí i ze strany mé. Na konci práce je shrnuto, jaké cíle jsem si stanovila, zda se mi je podařilo dosáhnout, a jak by mohly Včelky vypadat do budoucna.
Use of the art techniques into the natural - scientific leisure activiti
Keywords: Dům dětí a mládeže; zájmová činnost přírodovědná; zájmová činnost esteticko-výchovná; cíle zájmového vzdělávání; struktura zájmového útvaru; propojení přírodovědné a esteticko-výchovné zájmové činnosti; Hause of the Childern and Young; natural - scientific leisure activities; aeshetic- educational leisure activities; Structuroscopes interest education; combination of natural - scientific leisure activities and aeshetic- educational leisure activities