Sezónní dynamika bičíkatých řas v různých typech rybníků - Staříková, Ester (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce sledovala sezónní dynamiku zejména bičíkatých řas během vegetační sezóny 2020 v 10 typech rybníků v okolí Toužimi a Brtě. Odběry proběhly během jara, léta podzimu a zimy. Krom planktonu a metafytonu byla odebrána voda na chemickou analýzu a byly naměřeny pH, konduktivita, průhlednost a teplota. Ze složení společenstva byly vypočítány saprobní a diverzitní indexy. Získaná environmentální data byla statisticky zpracována.
Seasonal dynamics of flagellate algae in different types of fishponds
Keywords: řasy; sinice; bičíkovci; sezónní dynamika; chemizmus vody; fytoplankton; metafyton; ekologie; živiny; algae; cyanobacteria; flagellates; seasonal dynamics; water chemistry; phytoplankton; metaphyton; ecology; nutrients